Case Studies

Archive | Case Studies

Case Study: Te Hauauru Park

MHL is proud to have been chosen to work alongside Isthmus Architects to come up with a lighting solution for Auckland Council’s new Te Hauauru Park in Westgate, Auckland.

 

The fitting of choice was the WE-EF FLC121 12W spotlight and these were used to throw light across all pathways of the park. Traditionally conventional street lighting luminaires are used to light spaces such as parks and pathways, where vertical illuminance (P2) is required. However, through clever design & advanced LED optics we were able to achieve illuminance subcategory P2 using WE-EF FLC spotlights mounted at various heights and angles. This creates a different, more interesting look of light fittings throughout the public space compared to conventional street lighting.

 

Here are some photos of the result.

2A4A7535-2 2A4A7566-17 2A4A7569-20 2A4A7599-37 DJI_0432 DJI_0441 2A4A7564-16 2A4A7559-14

Case Study: Te Hauauru Park

MHL is proud to have been chosen to work alongside Isthmus Architects to come up with a lighting solution for Auckland Council’s new Te Hauauru Park in Westgate, Auckland.

 

The fitting of choice was the WE-EF FLC121 12W spotlight and these were used to throw light across all pathways of the park. Traditionally conventional street lighting luminaires are used to light spaces such as parks and pathways, where vertical illuminance (P2) is required. However, through clever design & advanced LED optics we were able to achieve illuminance subcategory P2 using WE-EF FLC spotlights mounted at various heights and angles. This creates a different, more interesting look of light fittings throughout the public space compared to conventional street lighting.

 

Here are some photos of the result.

2A4A7535-2 2A4A7566-17 2A4A7569-20 2A4A7599-37 DJI_0432 DJI_0441 2A4A7564-16 2A4A7559-14

Case Study: Wanaka Recreation Car Park

IMG_0699

Bringing light to a Wanaka community area. 

MHL worked closely with Baxter Design Group, of Queenstown and Cosgroves Electrical Engineers on this extensive project for the benefit of the greater Wanaka Community.

The WE-EF PFL Street and Area Luminaire was chosen because of the excellent carpark distribution optic, to maximise the coverage of light, using the minimum number of poles. The PFL was then complimented with the Aluminium Sapa pole in its raw finish.

Sapa was chosen because of its engaging environmental story, using 95% recycled aluminium and with also not having to be painted, the raw linished finish offers a clean modern look, with almost zero maintenance over its extensive long life.

Embracing Queenstown Council’s strict Dark Sky policy provided a challenge, with the inground tree uplighters. A detailed design was required to perfectly provide illumination where it was required, but more importantly, to not create light pollution beyond the trees.

The final installed solution provides zero upward waste spill light in the carpark, at thesame time as giving the Council and the asset operators, safe egress for both vehicle and pedestrian movements around the Centre and also delivers piece of mind for many years to come.


  IMG_0732

 

IMG_0706

 

IMG_0708

 

IMG_0729

Case Study: Wanaka Recreation Car Park

IMG_0699

Bringing light to a Wanaka community area. 

MHL worked closely with Baxter Design Group, of Queenstown and Cosgroves Electrical Engineers on this extensive project for the benefit of the greater Wanaka Community.

The WE-EF PFL Street and Area Luminaire was chosen because of the excellent carpark distribution optic, to maximise the coverage of light, using the minimum number of poles. The PFL was then complimented with the Aluminium Sapa pole in its raw finish.

Sapa was chosen because of its engaging environmental story, using 95% recycled aluminium and with also not having to be painted, the raw linished finish offers a clean modern look, with almost zero maintenance over its extensive long life.

Embracing Queenstown Council’s strict Dark Sky policy provided a challenge, with the inground tree uplighters. A detailed design was required to perfectly provide illumination where it was required, but more importantly, to not create light pollution beyond the trees.

The final installed solution provides zero upward waste spill light in the carpark, at thesame time as giving the Council and the asset operators, safe egress for both vehicle and pedestrian movements around the Centre and also delivers piece of mind for many years to come.


  IMG_0732

 

IMG_0706

 

IMG_0708

 

IMG_0729