Wanaka Recreation Car Park

Bringing light to a Wanaka community area. 

MHL worked closely with Baxter Design Group, of Queenstown and Cosgroves Electrical Engineers on this extensive project for the benefit of the greater Wanaka Community.

The WE-EF PFL Street and Area Luminaire was chosen because of the excellent carpark distribution optic, to maximise the coverage of light, using the minimum number of poles. The PFL was then complimented with the Aluminium Sapa pole in its raw finish.

Sapa was chosen because of its engaging environmental story, using 95% recycled aluminium and with also not having to be painted, the raw linished finish offers a clean modern look, with almost zero maintenance over its extensive long life.

Embracing Queenstown Council’s strict Dark Sky policy provided a challenge, with the inground tree uplighters. A detailed design was required to perfectly provide illumination where it was required, but more importantly, to not create light pollution beyond the trees.

The final installed solution provides zero upward waste spill light in the carpark, at thesame time as giving the Council and the asset operators, safe egress for both vehicle and pedestrian movements around the Centre and also delivers piece of mind for many years to come.


  IMG_0732

IMG_0706

IMG_0708

IMG_0729

Wanaka Recreation Car Park

Bringing light to a Wanaka community area. 

MHL worked closely with Baxter Design Group, of Queenstown and Cosgroves Electrical Engineers on this extensive project for the benefit of the greater Wanaka Community.

The WE-EF PFL Street and Area Luminaire was chosen because of the excellent carpark distribution optic, to maximise the coverage of light, using the minimum number of poles. The PFL was then complimented with the Aluminium Sapa pole in its raw finish.

Sapa was chosen because of its engaging environmental story, using 95% recycled aluminium and with also not having to be painted, the raw linished finish offers a clean modern look, with almost zero maintenance over its extensive long life.

Embracing Queenstown Council’s strict Dark Sky policy provided a challenge, with the inground tree uplighters. A detailed design was required to perfectly provide illumination where it was required, but more importantly, to not create light pollution beyond the trees.

The final installed solution provides zero upward waste spill light in the carpark, at thesame time as giving the Council and the asset operators, safe egress for both vehicle and pedestrian movements around the Centre and also delivers piece of mind for many years to come.


  IMG_0732

IMG_0706

IMG_0708

IMG_0729